skip to Main Content
Fogorvos

Fogorvos foglalkozás veszélyei

Fogorvos foglalkozás veszélyeiA fogorvos szakmának, sok más foglalkozáshoz hasonlóan megvannak a veszélyei. Mozgásszervi szempontból nem csak az oly sokat emlegetett mozgásszegény életmódnak van jelentősége, hanem az egyoldalú mozgásnak is, aminek a fogorvosok fokozottan ki vannak téve.

Mindannyian el tudjuk képzelni, mennyit állnak illetve egyoldalú helyzetben dolgoznak a fogorvosok. Ennek a munka-formának előbb-utóbb szinte mindenkinél jelentkeznek a tünetei.

Tudja, mit okoz a FOGORVOSOK mozgásszervi túlterhelése?

  • nyaki, háti, lumbális gerincproblémák
  • vállízületi fájdalom
  • csípő-elváltozások
  • térdfájdalom

Mit tehet Ön, hogy megelőzze vagy kezelje a kialakult tüneteket?

Az életmódból adódó egyoldalú terhelést kompenzálni kell, s erre a célra megfelelő mozgásterápiát szükséges végezni. Könnyen belátható, hogy az egyoldalú terhelés okozta tünetek nem önmagukban léteznek, hanem a testtartásban is okoznak elváltozásokat. A tünetek gyógyszeresen csökkenthetők, az elváltozásokat, azaz a tünetek okát viszont kizárólag megfelelő, fogorvosok számára összeállított mozgásprogrammal lehet megszüntetni.

Szeretne többet tudni a megelőzés, illetve a kezelés lehetőségeiről?

Kérje a kifejezetten fogorvosok számára összeállított tájékoztató anyagunkat! Kattintson az “Elküld” gombra és a tájékoztatót postaládájában azonnal olvashatja!

Név: *
Email: *
Város:

 

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top
Ingyenes konzultáció
Megoldás életmódból adódó mozgásszervi fájdalmakra