skip to Main Content
Fogyás

7 étel, melyek segíthetik a fogyást

Sokan szenvednek attól, hogy erőteljes vagy kontrollálhatatlan cukor, illetve édesség iránti vágyuk van. Fogyassza ezeket az ételket bátran, hacsak nem szenved valamilyen ételintoleranciában vagy allergiában.

Kutatási eredmények szerint bizonyos ételek fogyasztása csökkentheti a cukor iránti vágyat, felgyorsítják az anyagcserét, ezáltal az optimális testsúly elérését is segíthetik.

Tojás

Hagyományosnak számító reggeli kávé, vajaskenyér, kalács vagy szendvics helyett fogyasszon inkább valamilyen tojás ételt. A tojás tele van proteinnel, amely telítettségérzetet biztosít, így sokkal tovább bírjuk étkezés nélkül. Ráadásul a protein segít a vércukorszint szinten tartásában, így a hirtelen éhség is kisebb eséllyel fog ránk törni.

Zöldtea

A zöld teában található karcsúsodást elősegítő anyag a közhiedelemmel ellentétben nem a koffein, hanem a katekin nevű antioxidáns, mely gyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést, valamint az úgynevezett rossz koleszterinszintet is (LDL).

Levesek

Ha szereti az ízletes leveseket, akkor fogyassza ezeket bátran. Egy csésze csirke húsleves, zöldségleves ugyanannyira csökkenti az étvágyat, mint egy szelet hús. Kutatók szerint a legegyszerűbb leves is elnyomja az éhségérzetet, a jelenség magyarázata pedig az, hogy telítettségérzetet keltve becsapja az agyunkat.

Olívaolaj

Az olívaolajban található telítetlen zsírok egyrészt nagyon egészségesek az Omega 3 zsírsav tartalmuk miatt, másrészt felgyorsítják az anyagcserét és segít a zsírégetésben. Használja hidegen, salátaöntetként vagy finom olasz fűszerkeverékkel ízesítve mártogasson bele kenyeret!

Grapefruit

Kicsit fanyar, ám egészséges gyümölcs a grapefruit. Étkezések előtt egy fél grapefruit vagy az abból készült gyümölcslé fogyasztása jelentősen elősegíti a fogyást. A gyümölcs fitokemikáliái csökkentik az inzulinszintet, így a szervezet a bevitt kalóriát energiává alakítja, nem pedig zsírszövetté.

Diófélék, magvak

Noha egy maréknyi dióféle nem kevés kalóriát tartalmaz, akik rendszeresen fogyasztanak belőlük, kevesebbet esznek a főétkezések során. Mindemellett gyorsítják az anyagcsere folyamatokat és értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaznak. Ráadásul már napi 10 szem pekándió fogyasztása jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyaszzon napi néhány szem mandulát, pekándiót, kesudiót, a sózott mogyorót pedig inkább iktassa ki az étrendjéből.

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top
Ingyenes konzultáció
Megoldás életmódból adódó mozgásszervi fájdalmakra