Skip to content
06-30-190-7315 blog@kristonildiko.hu
Derékfájás

Milyen lelki ok állhat a derék és hátfájás hátterében?

A gerincfájdalmak kezelése során a legalapvetőbb kezelési lehetőség a gyógyszeres kezelés. Az idő előrehaladtával azonban sokak számára kiderül, ez csak egy átmeneti megoldás volt. Ha nem múlik el, sőt, már nagyon elviselhetetlen kezd lenni a fájdalom, akkor végső soron akár a műtét következik. És mi történik akkor, ha még így sem múlik el a panasz vagy esetleg idővel kiújul a fájdalom?

A legtöbb betegségnek, így a gerincfájdalmaknak szinte mindig van érzelmi, azaz lelki oka is. A tapasztalatok szerint akkor alakulnak ki, ha túl sokat vállalunk be akár szellemileg, lelkileg, akár testileg is és gerincünk nem bírja a terhelést. Testünk számára a szellemi leterheltség, stressz, szorongás is rogyasztó terhet jelenthet. Gyakran előfordul, hogy történik valami olyan az életünkben, amit, nem bírunk elviselni és kontrollálni sem.

Mit üzen a testünk a derékfájással és a hátfájással?

Ha egyszerre jön életünkbe például költözés, munkahelyváltás, családi problémák és még sok egyéb nagy változás, amiket nehéznek érzünk, mindez gerincpanaszokat okozhat azok számára, akik nem tudnak szembenézni ezekkel a terhekkel. És, mutathatja azt is, hogy az illetőnek mit kellene megtanulnia, amit eddig nem tudott.

A magyar nyelv nagyon kifejező, ismerős a gerinces, illetven a gerinctelen jelző. Gerincproblémák esetén lelki háttérként az ember őszinteségét, egyenességét kérdőjelezhetjük meg.

A lapocka fájdalma annak a jele, hogy túlságosan fel vagyunk pörögve, stresszelünk valami miatt. Ennek legjobb “gyógymódja”, ha relaxálunk, meditálunk és pihenünk. Elengedjük a stresszt okozó gondolatokat, a túlzott merevséget, görcsölést.

Kriston Ildikó

Dr Kriston Ildikó vagyok, az ArtHuman Központ alapítója. Végzettségem szerint közgazdász és jogász, táplálkozási tanácsadó és szomatodráma vezető (a betegségek lelki hátterét feltáró módszer) vagyok. Szakképzett gyógytornász kollégáimmal írásainkkal, szolgáltatásainkkal a mozgásszervi panaszok csökkentéséért dolgozunk!

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top