Skip to content
06-30-190-7315 blog@kristonildiko.hu
Kinezio Tape Szalag

Hogyan működik a Kinezio Tape szalag?

A kinezio tape szalag

kinezio tapeA kinezio tape, azaz az elasztikus tape alkalmazása során az izom- ideg-, és csontképletek problémáját próbáljuk megelőzni, valamint a már kialakult zavarokat helyreállítani.

A kezelés során a bőrre felhelyezett kinezio tape komplex hatást fejt ki mind a bőrre, mind a bőr alatti kötőszövetre, izmokra, idegi struktúrákra, esetleg csontokra. Felhelyezéstől függően támogathatja az izomműködést, csökkentheti a túl feszes izmok tónusát, támaszthat (pl. enyhe instabilitás esetén). Ezen túl növelheti a folyadékáramlást (ödémacsökkentés), csillapíthatja a fájdalmat (egyrészt a tónusoldás, másrészt a bőrben lévő nyomásérzékelő receptorok ingerlése révén).

Hogyan hat a Kinezio Tape szalag?

A tape hatóanyagot nem tartalmaz, terápiás hatását nyújthatósága (elaszticitása) révén fejti ki. Ennek megfelelően kulcsfontosságú a felhelyezéskor a tape nyújtottságának mértéke, illetve az érintett testrész helyzete (izmok feszítettsége, ízületi helyzet). A nem megfelelő felhelyezési technikával, más hatásokat válthatunk ki, pl. más izom tónusát növeljük, vagy csökkentjük. Ennek oka, hogy nem az eredési és tapadási pontban vannak a tape végei, nem a lefutási iránynak megfelelően van felrakva a ragasztószalag. Továbbá akadályozhatjuk a nyirokáramlást, amivel csak fokozhatjuk a duzzanatot, nem pedig csökkentjük, vagy éppenséggel más irányba korrekciózunk, amivel a deformitást, instabilitást továbbfokozzuk. Nem utolsó sorban pedig az is előfordulhat, hogy nem érünk el sem pozitív, de negatív eredményt sem. Ezért fontos az, hogy képzett szakember helyezze fel a ragasztószalagot, a kívánt hatás elérésének, a probléma orvosolásának érdekében.

Olvassa el, milyen betegségek esetén hatásos a Kinezio Tape szalag? Betegségek!

Hogyan működik a rendelői gyógytorna és hol lehet igénybe venni?

Abban az esetben, ha a beteg járóképes, választhatja a rendelői gyógytornát és a házi gyógytornát is.

Szaketerápiás és / vagy eszköz igény esetén (pl. Schroth, McKenzie, Dorn terápia stb.) szakemberek, eszközök rendelőnkben állnak rendelkezésre. Járóképes beteg esetén sport- és baleseti rehabilitációs gyógytorna rendelőnkben is előrhető, nem csak házi ellátásban.

Otthoni keretek között hatékony a műtét előtti, utáni és egyéb célú rehabilitációs, állapotfenntartó, erősítő, tartásjavító torna.

Helyszín: Arthuman Központ, 1122 Budapest, Alkotás út 15.

Időpont foglaláshttps://arthuman.vibrohome.hu/
Tel: 06-30-190-7315

Árak és finanszírozás

Házi gyógytorna árakat erre a linkre kattintva tudja megtekinteni, a rendelői gyógytorna árakat pedig itt találja. SZÉP kártyával szabadidős keretösszegből fizethető a szolgáltatás, illetve önkéntes egészségpénztárnál is elszámolható szolgáltatásunk számlája.

Jelentkezés gyógytornára

Tel: 06-30-190-7315
Email: arthuman@arthuman.hu 
Időpont foglalás: https://arthuman.vibrohome.hu/

Jelentkezzen most gyógytornára vagy Kinezio Tape szalag felhelyezésre!


Németh Melitta

This Post Has 0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top